Proef de sfeer van Nederland
Nederland

Zuid-Limburg- Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is een provincie in de streek “Limburg”. Het Nederlandse Limburg ligt tussen Sittard/Born, Eijsden en Vaals. Limburg kenmerkt zich door haar heuvels, plateaus, maasvlaktes, pittoreske dorpen en steden.

De belangrijkste steden in Limburg zijn Maastricht en Valkenburg. Valkenburg staat onder andere bekend om haar mergelgrotten. Mergelgrotten zijn ontstaan door de winning van het gesteente “mergel”. In de grotten (mijnen) zijn talloze activiteiten te doen. In de pittoreske dorpjes naast Valkenburg vindt u veel natuurschoon. Verder zijn er tal van attracties en bezienswaardigheden zoals het oude centrum, de Cauberg en een thermen. Met zijn vele leuke restaurants en bars is het goed stappen in Valkenburg.

Op de Vaalsberg in Vaals, vindt u het het toeristische drielandenpunt. Hier kruisen zich 3 landsgrenzen (België, Duitsland, Nederland) op het hoogste punt van Nederland (322,5 N.A.P.). Hier ligt tevens het grootste loofbos van Nederland waar je urenlang kunt wandelen tussen wilde herten. Er zijn echter veel meer plaatsen ideaal voor wandel-, en fietsliefhebbers, zoals het Limburgse nationaal park De Groote Peel. Dankzij een compleet netwerk aan wandel-, en fietsroutes, kunt u makkelijk zelf uw route en afstand bepalen. In het westen van het gebied ligt een (Maas-)plas, die erg populair is bij watersportliefhebbers, maar ook leent deze plas zich voor het zoeken van verkoeling tijdens warme zomerdagen.

In het noordelijk deel van het heuvelland is er een geweldige mix van natuur en cultuurhistorie. Er staan kastelen, bijzondere molens en religieuze gebouwen. De vele gezellige dorpen bieden voldoende mogelijkheden om van de geneugten van het Limburgse land te genieten. Of u nu gezellig koffie wilt drinken of uitgebreid van de culinaire traditie van het land wilt genieten, er is altijd voldoende keuze.