Proef de sfeer van Nederland
Nederland

Groningen- Groningen

In de provincie Groningen is er genoeg om te doen: pretparken, botanische tuinen, strand, kanoën, fietsen, musea, lekker eten of winkelen, een Waddeneiland bezoeken of een gokje wagen in het casino. Groningen bestaat voornamelijk uit kleine dorpjes en is rijk aan bezienswaardigheden. Zo zijn er de borgen, galerieën, musea, eeuwenoude kerken en molens. In de provincie kunt u genieten van culturele als natuurlijke rijkdom.

Het Lauwersmeer is het meest bekende natuurgebied. Het gebied trekt zowel vogelaars als families die op zoek zijn naar een leuke camping. Het Westerwolde gebied in Oost Groningen wordt steeds populairder. Hier vindt u een prachtig landschap met meanderende beekjes en bossen. In het westen van Groningen ligt een afwisselend landschap van bos, akkers en weide. In het noorden van de provincie vindt u een weids landschap en in het oosten van Groningen liggen prachtige bossen. In alle gebieden van Groningen zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden.

De studentenstad Groningen is één van de leukste steden van Nederland. De stad is rijk aan goed gecultiveerde oude gebouwen, leuke straatjes en mooie pleinen. Groningen heeft veel moois te bieden. De stad is het culturele epicentrum van Noord-Nederland. Een deel van de culturele rijkdom is te vinden in de vele musea die de stad rijk is. Maar ook het maken van een rondvaart is een goede manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van de stad. Een must is het beklimmen van de Martinitoren. ’s Avonds zult u zich zeker niet vervelen in het bruisende uitgaansleven.