Proef de sfeer van Nederland
Nederland

Maastricht- Maastricht

De Bourgondische stad Maastricht is de hoofdstad van Limburg. De Romeinen maken voor het eerst melding van de stad, maar aangenomen wordt dat al eeuwen voor de komst van de Romeinen Maastricht een Keltische nederzetting was. Als u historie, prachtige winkels, cultuur, de beste restaurants en een gastvrij onthaal zoekt, moet u in Maastricht zijn.

De sfeer van historie is sterk aanwezig in de oude binnenstad, die ook tal van bezienswaardigheden te bieden heeft. Door de 1590 aanwezige objecten heeft Maastricht een enorme monumentale waarde. Ontdek bijvoorbeeld het Onze Lieve Vrouweplein, het Bonnefantenmuseum (Limburgs provinciaal museum voor oude en hedendaagse beeldende kunst), de Linie van Dumoulin en Chateau Neercanne. Bovendien vindt u nergens in Nederland zo’n overvloed aan culinaire hoogstandjes. Maastricht staat vol met prachtige restaurants in alle prijscategorieën. Aan het Vrijthof liggen vele leuke cafés met terras.

Een rondvaart of citytour te maken zijn een goede mogelijkheid om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Een boot voert u onder andere langs de oude stadswallen en onderaardse vestingwerken. Maastricht is op velerlei manieren te bereiken, zowel qua weg-, trein- en busverbindingen of per vliegtuig.