Proef de sfeer van Nederland
Nederland

De Veluwe- De Veluwe

De Veluwe behoord tot de mooiste stukjes natuur die Nederland rijk is. De Veluwe kenmerkt zich door een rustiek landschap van bos, heide en ruimte. De Veluwe herbergt 74.000 hectare natuur en geen stuk is hetzelfde! Het bos heeft ieder seizoen een andere kleur en bijbehorend karakter. Het is er heerlijk wandelen en fietsen door de gezellige vakantiedorpjes en de historische steden. Aan terrasjes is geen gebrek, zodat een kop koffie met appelgebak nooit ver weg is.

De heidevelden zijn lila-paars van kleur in de bloeitijd. In augustus zijn de uitgestrekte heidevelden op zijn mooist. De Veluwe kent verschillende heidegebieden met een rijke flora en fauna waar de schapen rustig grazen. Landbouw en veeteelt worden al eeuwenlang bedreven op de Veluwe. De IJsselvallei (Oost-Veluwe) en de Gelderse Vallei (West-Veluwe) zijn de twee grootste plattelandsgebieden van de Veluwe. Het landschap kenmerkt zich door akkerland, weilanden, boerderijen en dorpen. Het beleid om meer natuurgebieden te creeeren heeft geresulteerd in zandverstuivingen. Hierdoor verandert het landschap voortdurend.

Voor de kinderen zijn er verschillende attracties, zoals Burgers Zoo, de Apenheul of de Julianatoren. In steden als Apeldoorn en Arnhem is het lekker shoppen. De Veluwe kent ook wateren. Op de Randmeren is het lekker zwemmen en surfen. Bij de recreatieplas Bussloo kunt u duikcursussen volgen of bottertocht maken vanuit de haven van Elburg. De IJssel leent zich uitstekend om in te vissen.