Proef de sfeer van Nederland
Nederland

Amsterdam- Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en behoort volgens velen tot de meest bijzondere steden ter wereld. Amsterdam staat onder andere bekend om de vele grachten, bruggen, coffeeshops en het nachtleven. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden, zoals de bloemenmarkt, de uitgebreide winkelmogelijkheden en diverse tentoonstellingen.

Musea en attracties genoeg, zoals het Van Gogh museum, het Anne Frank Huis en het stadion van Ajax, de Arena. Het beroemdste museum van Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Hier hangt de Nachtwacht van Rembrand van Rijn in al haar glorie. De festivalliefhebber zit in Amsterdam op rozen. In de zomer is er keus te over en kan je heerlijk op het gras naar jouw favoriete bands luisteren. Een leuke manier om Amsterdam te leren kennen is per rondvaartboot.

Amsterdam is ook goed te voet te verkennen. Een gids verschaft veel informatie over de vele historische gebouwen in het centrum. Bezoek ook de grachten die net buiten het (toeristische) centrum van de stad liggen. Ontdek de groene kant van Amsterdam door één van de vele parken te bezoeken. In de zomer zijn er verschillende stadsstranden in Amsterdam te vinden. Een ideale manier om de stad te verkennen is per fiets. Kijk wel uit voor de taxi's tijdens het fietsen! Naast de enorme culturele en historische schatten die de stad rijk bezit, is het ook lekker uitgaan in Amsterdam. Of u nu liefhebber bent van opera of housemuziek.