Proef de sfeer van Nederland
Nederland

Drenthe- Drenthe

Drenthe is een unieke provincie. Nergens anders in Nederland zijn er zoveel archeologische vondsten gedaan. De bekendste archeologische vondsten zijn de hunebedden. Naar schatting zijn deze ouder dan de piramides in Egypte.

Er liggen ongeveer 54 hunebedden verspreid in deze provincie. Deze grafmonumenten zijn met name in het zuidoostelijke deel van Drenthe te bewonderen. In Borger, ook wel de archeologische hoofdstad van Nederland genoemd, vindt u het Hunebedden Informatiecentrum. Hiernaast ligt het grootste hunebed van Nederland. Een bezoek aan het informatiecentrum leert u veel over de geschiedenis en vooral de mystiek rond de hunebedden.

Kenmerkende beelden van Drenthe zijn schapen, heide en veen. Het veen heeft met name de huidige infrastructuur bepaald. Het veen bood werkgelegenheid voor turfstekers en zorgde zo voor het ontstaan van dorpen en het aanleggen van kanalen. Meer informatie is in het Veenpark te Barger-Compascuum te verkrijgen.

Drenthe is rijk aan natuur. De Hondsrug is, een tijdens de ijstijd door gletsjers, gevormde heuvel en vormt de scheiding tussen het bosrijke Drentse Plateau en de veenkoloniƫn. Het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold zijn twee prachtige nationale parken. In deze omgeving liggen sfeervollen, gezellige plaatsjes. Drenthe is hierdoor een ideale provincie om te fietsen. U fietst door een fantastische omgeving, en hebt keus uit oneindig veel fietsroutes. Bossen, uitgestrekte heidevelden, ongerepte beekdalen, de hunebedden en de pittoreske dorpjes zorgen voor afwisselende vergezichten en onuitwisbare indrukken. De Hondsrug vormt de scheiding tussen het bosrijke Drentse Plateau en de veenkoloniƫn.

In het centrum van Emmen ligt het Noorder Dierenpark. Vanuit Emmen zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Andere interessante grote plaatsen in Drenthe zijn bijvoorbeeld Assen, Meppel en Hoogeveen.